مایکروویو

مایکروفر چیست؟

اجاق مایکروویو یکی از لوازم خانگی است که تحولی در آشپزخانه های مدرن خانه ایجاد کرده است. این دستگاه برای پخت سریع غذا با استفاده از تشعشعات الکترومغناطیسی خاص که اجسام را از داخل گرم می کند، طراحی شده است. طراحی شده و عمدتاً برای گرم کردن سریع غذاها استفاده می شود و برای کارهای وقت گیر مانند آب کردن کره یا گرم کردن آب راحت تر است. برخلاف اجاق‌های سنتی، مایکروویو غذا را از داخل می‌پزد تا از بیرون. در حالی که در ابتدا در آشپزخانه های تجاری استفاده می شد، اکنون در خانه ها و محل کار بسیار محبوب است.

 

چگونه یک مایکروفر کار می کند

 

مایکروویو با ارسال امواج الکترومغناطیسی با فرکانس 2.24 گیگاهرتز و طول موج 12.2 سانتی متر از طریق غذا کار می کند. این به نوبه خود باعث ارتعاش مولکول های آب در غذا می شود و اصطکاک حاصل با سایر مولکول های آب باعث گرم شدن آن می شود. به این ترتیب غذا از داخل در مایکروویو پخته می شود. همچنین به همین دلیل است که غذای منجمد و غذای خشک (مانند برنج) به خوبی پخته نمی شود: رطوبت یخ زده و اشیاء فاقد رطوبت به سرعت یا یکنواخت به تشعشعات مایکروویو پاسخ نمی دهند. برای اطمینان از پخت یکنواخت‌تر غذا، بسیاری از اجاق‌های مایکروویو دارای صفحه‌ای چرخان هستند تا غذا را در حین پخت بچرخاند.

اجاق مایکروویو نتیجه کشف تصادفی دکتر پرسی لبارون اسپنسر، مهندس الکترونیک خودآموخته ای است که برای شرکت ریتون کار می کند. در سال 1946، در حالی که بر روی لوله‌های خلاء مگنترون به دنبال فناوری رادار بهبود یافته کار می‌کرد، از کنار یک لوله خلاء عبور کرد و متوجه شد که آب نبات‌هایش در جیبش ذوب شده است. او متوجه شد که مایکروویوهای لوله های خلاء می توانند غذا را بپزند و با قرار دادن دانه های ذرت بو داده در همان مکان آزمایش کرد. این منجر به تولید اولین دسته ذرت بو داده در مایکروویو در جهان شد.

 

قطعات و لوازم جانبی مایکروویو

تمام اجاق های مایکروویو با استفاده از چندین بخش اساسی ساخته می شوند. اینها شامل فیوز است که به سیم برق متصل است. این می تواند مایکروویو را در صورت گرم شدن بیش از حد یا اتصال کوتاه خاموش کند. سپس یک ترانسفورماتور ولتاژ بالا وجود دارد که برق را به دستگاه بعدی که یک مگنترون است، منتقل می کند. این دو بخش برای تنظیم سطح تشعشعات مایکروویو مورد نیاز برای پختن غذا استفاده می شود. تشعشعات مایکروویو ایجاد شده در مگنترون از طریق یک دستگاه راهنمای موج که در بالای حفره اجاق قرار دارد که غذا در آن قرار می گیرد، حرکت می کند. سپس تشعشعات مایکروویو از یک تیغه همزن گردان عبور می کند و غذا را حمام می کند و باعث گرم شدن آن می شود. دیواره های محفظه فر از فلز ساخته شده است تا تابش را به سمت داخل غذا منعکس کند. سوئیچ ایمنی در تمام اجاق های مایکروویو مدرن وجود دارد. هر زمان که درب فر باز شود، تمام انرژی مایکروویو قطع می شود. مایکروویوها دارای تایمرهایی هستند که به طور خودکار مایکروویو را پس از مدت زمان مشخصی متوقف می کنند. بیشتر اجاق‌های مدرن دارای ساعت، تایمر دیجیتال و صفحه‌های چرخان برای چرخاندن غذا در حین پخت هستند. فرهای مدرن را می توان با صفحه کلید برنامه ریزی کرد. مایکروویوها همچنین می‌توانند قفسه‌ها و حسگرهای قابل جابجایی داشته باشند که برای جلوگیری از پختن بیش از حد طراحی شده‌اند.

 
 

انواع مایکروفر

اجاق مایکروویو کانتر برای اولین بار به بازار رسید. از آن زمان، مایکروویوهای بیش از حد (OTR) و مایکروویوهای کابینتی نیز وارد بازار شدند. مایکروویوهای روبه‌رو ارزان‌ترین و متحرک‌ترین مایکروویوها هستند. در حالی که فضای گرانبهایی را اشغال می کنند، مزیت این است که در صورت لزوم می توان آنها را از خانه ای به خانه دیگر برد. OTR و اجاق‌های مایکروویو کابینتی باعث صرفه‌جویی در فضای پیشخوان می‌شوند، اما گران‌تر، بی‌حرکت هستند و ممکن است نیاز به نصب توسط یک متخصص داشته باشند. اجاق های مایکروویو کانوکشن دارند.

 

بهره وری انرژی

نرخ مصرف انرژی توسط اجاق های مایکروویو معمولاً بین 750 تا 1100 وات است. این بالاتر از یخچال است، اما پایین تر از اتو لباس است. کیلووات ساعت در هر واحد مصرف حدود 200 کیلووات ساعت است که بیشتر از یک تلویزیون رنگی است اما کمتر از یک اجاق برقی است. برای به جوش آوردن یک فنجان آب، یک اجاق مایکروویو 25 درصد بیشتر از اجاق گاز برقی انرژی مصرف می کند. با این حال، این تفاوت کمتر از یک دلار مصرف انرژی در سال است. از طرف دیگر، گرم کردن مجدد غذا در مایکروویو، 80 درصد انرژی کمتری نسبت به گرم کردن مجدد در اجاق معمولی مصرف می کند. این تصور را تأیید می کند که یکی از مزایای اصلی مایکروویو گرم کردن مجدد غذا یا پختن بخش های کوچکتر است.

 

مزایای استفاده از مایکروفر

اجاق های مایکروویو برای پخت و پز و گرم کردن مجدد سریعتر از اجاق های معمولی هستند. برخی از ویتامین ها هنگام پختن غذا در مایکروویو نسبت به زمانی که در فر معمولی پخته می شوند حفظ می شوند، زیرا زمان پخت طولانی تر مواد مغذی مفید موجود در غذا را از بین می برد. اجاق‌های مایکروویو فقط از الکتریسیته استفاده می‌کنند، نه گاز، زغال چوب یا روغن، که ردپای کربن آن‌ها را کاهش می‌دهد و آلودگی فراتر از آنچه در تولید برق ایجاد می‌شود، از بین می‌برد. مایکروویو غذاها، به خصوص پروتئین ها را قهوه ای نمی کند. موجودات خطرناک زمان کمتری برای رشد در غذاهایی که در مایکروویو پخته می شوند دارند، زیرا غذا به سرعت به دمای بالایی رسیده و می توان بلافاصله آن را سرو کرد.

 

ویژگی های ایمنی

مطابق با مقررات سازمان غذا و داروی ایالات متحده، تمام اجاق های مایکروویو مدرن با کلیدهای خاموش کننده اضافی طراحی شده اند که به محض باز شدن در، فرآیند مایکروویو را متوقف می کنند. برخی از آنها دارای حسگرهایی هستند که میزان بخار یا دما را تشخیص می دهند و در نقطه خاصی پخت را متوقف می کنند تا از خشک شدن غذا جلوگیری کنند. مایکروویوها همچنین باید استاندارد فدرال را برآورده کنند که می گوید نمی توانند بیش از 5 میلی وات تشعشع در هر سانتی متر مربع بیش از 2 اینچ از واحد ساطع کنند. این از هر گونه آسیب احتمالی که می تواند به ضربان سازها وارد شود جلوگیری می کند.

 

تأثیر بر غذا و مواد مغذی

اجاق های مایکروویو می توانند میزان ویتامین های B، B1، C و E را در غذاها کاهش دهند. اجاق‌های مایکروویو همچنین می‌توانند به محتوای پروتئین و آمینو اسید موجود در گوشت آسیب برسانند و ارزش غذایی غذا را کاهش دهند. با این حال، اغلب بهتر از جوشاندن همان غذاها است، که حتی بیشتر از این مواد مغذی را حذف می کند، زیرا مواد مغذی در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض گرما از بین می روند. توصیه می شود از اجاق های مایکروویو برای گرم کردن شیر مادر بطری استفاده نکنید، زیرا می تواند ارزش غذایی آن را کاهش دهد. به جای آن توصیه می شود شیر مادر را زیر آب داغ گرم کنید.

 

 

مایکروویوها به همان اندازه که به خاطر کاربردهایشان شناخته شده اند، به خاطر خطراتشان نیز شناخته شده اند. سازمان غذا و داروی آمریکا دریافته است که مایکروویو کردن مواد غذایی خاص ممکن است منجر به ایجاد یا تجمع آکریل آمید شود که به عنوان یک ماده شیمیایی سرطان‌زا در نظر گرفته می‌شود. علاوه بر این، مطالعات دیگر نشان می دهد که مایکروویو آلودگی آکریل آمید بیشتری نسبت به سرخ کردن ایجاد می کند و اجاق های مایکروویو با قدرت بالاتر بیشتر از مایکروویوهای کم مصرف تولید می کنند. آب را می توان در اجاق مایکروویو به حدی گرم کرد که به شدت فوران کند و باعث سوختگی شود. این می تواند زمانی اتفاق بیفتد که آب در یک ظرف بسیار صاف و بدون ترک یا خراش در مایکروویو قرار گیرد. یکی دیگر از خطرات شناخته شده مایکروویو، خطر جرقه زدن اجسام فلزی در داخل حفره فر است که می تواند منجر به آسیب به اجاق شود. این ناشی از انعکاس انرژی مایکروویو به طور آشفته از سطوح فلزی، به ویژه سطوح تیز مانند چنگال ها و سطوح ناهموار مانند فویل آلومینیومی مچاله شده است. اشیاء فلزی با شکل مناسب مانند تابه های قهوه ای که پیتزاهای مایکروویو در آنها بسته بندی می شوند نیز این انرژی را به غذا منعکس می کنند که منجر به یک اثر قهوه ای شدن می شود که به طور معمول در اجاق مایکروویو حاصل نمی شود. قرار گرفتن مستقیم در معرض تشعشعات مایکروویو می تواند باعث سوختگی شدید شود، به همین دلیل مکانیسم های ایمنی برای جلوگیری از پختن اجاق در هنگام باز بودن در وجود دارد. ظروف پلاستیکی خاصی ممکن است توسط اجاق های مایکروویو ذوب شده و خراب شوند.